İYİ Parti'den Sekmen'e protesto

İYİ Parti teşkilatı, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen'i protesto ederek, suç duyurusunda bulunduklarını açıkladı.

İYİ Parti'den Sekmen'e protesto

ERZURUM AJANS - İYİ Parti Erzurum il ve ilçe teşkilatları, Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nin AK Parti’li başkanı Mehmet Sekmen'in İYİ Parti Erzurum İl Başkanı Melih Kırkpınar'a küfretmesine tepki olarak belediye önüne siyah çelenk bıraktı. 

İYİ Parti Erzurum İl Başkanı Melih Kırkpınar, ERK Haber’in internet üzerinden gerçekleştirdiği yayında Sinan Özçaylak’ın konuğu olmuştu. Kentin sorunlarının konuşulduğu programa telefonla bağlanan Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’in Kırkpınar’a hitaben ettiği küfür bir anda ülke gündemine oturdu. Canlı bağlantıda ‘p….k’ diye hakaret eden Sekmen, daha sonra resmî Twitter adresinden bir açıklama yaparak hakaretin İl Başkanına yönelik olmadığını söyledi.

Hakareti kime ettiğini de açıklamayan Başkan’a sosyal medyadan binlerce kullanıcı tarafından tepki gösterildi. 

Bu gün öğle saatlerinde ise İYİ Parti il ve ilçe teşkilatları Kırkpınar’a yapılan hakareti protesto etmek için Erzurum Büyükşehir Belediyesi hizmet binası önünde toplandı. Grup adına yapılan açıklamayı İl Başkan Yardımcısı Ömür Dadaş okudu. 

Dadaş, İl Başkanı Melih Kırkpınar'ın, katıldığı programda Erzurum'un sorunlarını gündeme taşıdığını ifade ederek, "Bilindiği üzere İl Başkanımız Sayın Melih Kırkpınar 12.09.2021 günü akşam saatlerinde ERK haber TV'de 'SORUYORUM' adlı programa konuk olarak katılmış, Erzurumun sorunlarını gündeme taşımış, program esnasında telefonla yayına bağlanan Erzurum Belediye Başkanı Sayın Mehmet Sekmen’nin İl başkanımıza, makamına ve siyasi kimliğine yakışmayan bir üslup ile konuşmaya başlamaşdır. İl Başkanımız ve moderatörün kendisini üslup hakkında uyarmasına rağmen, hakaretlerine dozunu artırarak devam etmesi ve en sonunda ağza alınmayacak terbiye sınırlarından çok uzak, edep ve ahlak dışı sinkaflı kelimeler kullanarak telefonu kapatmıştır. İl başkanımız kendisine edilen hâkaretlere rağmen beyefendiliğini bozmamış ve ne kadar vakur bir insan olduğunu bir kez daha kanıtlamıştır. İl başkanımıza yapılan küfür ve aşağılayıcı nitelikler taşıyan cümlelere karşı, sayın  Mehmet Sekmen'in takındığı tavrın tam aksine siyasi bir dil kullanarak hakkımızı hukuk yoluyla aramak için suç duyurusunda bulunmaktayız. Sayın Sekmen  zannetmesin ki farkedilmedi yada önemsenmedi. Bu çirkin olayın peşini bırakmayacağımızı belirtmek isterim. Değerli basın mensupları sizlerden ve halkımızdan ricamız, yayını tekrardan  dikkatle izlemeniz ve neden bu basın açıklamasını yapma gereği duyduğumuzu anlamanızdır. Vicdanı hür olan her vatandaşımız objektif gözle değerlendirip ,bir kanıya varmalıdır. 'Zamanında ben  hasbelkader Erzurum'a geldim baskan oldum. Yoksa benim hakkım cok daha yüksekler' diyerek başının üstüne koyması gereken Erzurum'u ayaklarının altına layık gören Sayın Sekmen hakkında, adli makamların gerekli tasarruflarda bulunacağına inancımız tamdır.
 Bizleri yalnız bırakmayan kadir şinaz halkımıza ve Palandöken Dağı gibi dimdik arkamızda duran teşkilatımıza sonsuz teşekkür ederiz" dedi. 

Büyükşehir Belediyesi önünde gerçekleşen rotesto gösterisi İYİ Partililerin siyah çelenk bırakması ile olaysız bir şekilde sona erdi.

Editör: Oltu Medya
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

BURÇLAR

(21 Mart - 20 Nisan)

Koç Burcunun 29.03.2024 Günlük Yorumu

(21 Nisan - 21 Mayıs)

Boğa Burcunun 29.03.2024 Günlük Yorumu

(22 Mayıs - 22 Haziran)

İkizler Burcunun 29.03.2024 Günlük Yorumu

(23 Haziran - 22 Temmuz)

Yengeç Burcunun 29.03.2024 Günlük Yorumu

(23 Temmuz - 22 Ağustos)

Aslan Burcunun 29.03.2024 Günlük Yorumu

(23 Ağustos - 22 Eylül)

Başak Burcunun 29.03.2024 Günlük Yorumu

(23 Eylül - 22 Ekim)

Terazi Burcunun 29.03.2024 Günlük Yorumu

(23 Ekim - 21 Kasım)

Akrep Burcunun 29.03.2024 Günlük Yorumu

(22 Kasım - 21 Aralık)

Yay Burcunun 29.03.2024 Günlük Yorumu

(22 Aralık - 21 Ocak)

Oğlak Burcunun 29.03.2024 Günlük Yorumu

(22 Ocak - 19 Şubat)

Kova Burcunun 29.03.2024 Günlük Yorumu

(20 Şubat - 20 Mart)

Balık Burcunun 29.03.2024 Günlük Yorumu

NAMAZ VAKİTLERİ

TAZİYELER

tümü
yukarı çık