Oltu Beşeri ve Sosyal Bilimler Fakültesi ile Oltu Meslek Yüksekokulu'nun kontenjanları yüzde yüz doldu

2020 YKS tercih sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte, Oltu'da Beşeri ve Sosyal Bilimler ile Oltu Meslek Yüksekokulu'nda açılan 372 kontenjanın tamamı doldu. Tercih sonuçlarını twitter hesabından duyuran Beşeri ve Sosyal Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Aslan Gülcü, ''Verdiğimiz tüm kontenjanlarda yüzde yüz doldu. Teşekkürler gençler, hazırlıklarımız tamam sizi bekliyoruz'' dedi.

Oltu Beşeri ve Sosyal Bilimler Fakültesi ile Oltu Meslek Yüksekokulu'nun kontenjanları yüzde yüz doldu
  • 27 Ağustos 2020, Perşembe 9:25

Oltu Beşeri ve Sosyal Bilimler ile Uygulamalı Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Aslan Gülcü, tercih sonuçlarının açıklanmasının ardından yaptığı basın açıklamasında önemli konulara değindi.

Gülcü açıklamasında, 
"Sevgili öğrenciler!

Oltu'da iki farklı yerde iki kampüsümüzde iki fakülte ve bir meslek yüksekokulu bulunmaktadır. Fakülte kampüsümüzdeki Beşeri ve Sosyal Bilimler fakültemizde iki bölüm (Sosyal Hizmet ve Finans ve Bankacılık) 
bulunmaktadır. MYO kampüsümüzde 7 program ile eğitime devam edilmektedir. Oltu'yu tercih edip üniversite öğrencisi olduğunuz için hepinizi tebrik ediyorum! Kısaca Oltu  hakkında size bilgi vermek istiyorum.

Fakültemizin olduğu kampüs Ardahan yolu çıkışında yemyeşil çevre ve modern binalarla, sosyal tesislerle siz öğrencilerimize hizmet vermeye devam ediyor. Meslek yüksekokulumuz ise Erzurum yolu girişinde kendi kampüsünde sizleri bekliyor. Bölümlerde yeterli  hocalarımız, meslek ve bilgisayar laboratuvarlarımız, sosyal alanlarımız sizlerin gelmesini bekliyor. Ayrıca ilçemizde Kredi ve Yurtlar Kurumuna bağlı olarak 300 kişilik bir kız yurdu ve 120 kişilik erkek öğrenci yurdu bulunmaktadır, yakın zamanda buralara da kayıtlarınızı internetten yaptırabilirsiniz.

Bunun dışında 250'şer kişilik özel kız ve erkek yurtları bulunmaktadır. Ayrıca dileyen öğrencilerimizin ev tutma imkanı da bulunmaktadır. Yurt ya da evin durumuna göre kampüslerimize ulaşım hem yaya hem de şehir içi ulaşım servisleri ile sağlanmaktadır. Yerleşkemizde öğlenleri yemek verilmektedir. Kütüphane, spor alanları, sinema gibi sosyal alanlar Oltu kampüsümüzde mevcut olup, ilçede AVM ve sosyal alanlar bulunmaktadır. İlçemizin Erzurum'a uzaklığı 110 km (1 saat 15 dk) mesafededir ve her saat ulaşım sağlanmaktadır. 


İlçemiz 1250 metre rakıma sahip olup kışın oldukça sıcak bir iklime sahiptir. Erzurum'un karlı ve buzlu ağır kış koşullarının olmadığı, bol güneşli 30.000 nüfuslu ve insanlarının yardımsever olduğu şirin bir ilçeye geleceksiniz. Biz eğitim-öğretime hazırız, sizleri bekliyoruz. Tekrar sizi ve ailenizi tebrik ediyor başarılarınızın devamını diliyorum." 

Bu yıl yeni kayıt yaptıran öğrenci sayıları hakkında da bilgiler veren Prof. Dr. Gülcü:
"Fakültede öğrenim gören öğrenci sayısı 480'e, MYO'da öğlenim gören öğrenci sayısı da 500 e yaklaştı. Doğru bölümler açılınca ve okulda hocalar personel ve ilkeli, şehirde esnaf, ev sahipleri ve halk düzgün ve ahlaklı davranınca öğrenci geliyor. Bu son trend bugüne kadar yakalanmış en önemli trenddir. Lütfen herkes görev bilincini unutmasın. En küçük bir yanlış tüm sistemi etkiler. Oltu'da görev yapan eğitim camiamızdan ve özellikle Oltu halkından ricam öğrenciye kendi evladımız gibi davranın diyorum. Sıkıntılarını gidermeye, sorunlarını çözmeye, aile şefkati gibi anne-baba sevgisi gibi ahlaklı davranarak çocuklarımızı Oltu'da ağırlamaya çalışalım. Yakın zamanda çok kötü bir örneğini yaşadık; Yer Bilimleri Fakültesi bu söylediğim ilkelere uyulmadığı için kapandı. 30 tane hocamız 200 tane öğrencimiz ve bir dekanlık Oltu'ya veda etti. Hemen yeni bir fakülte kurduk ama bu fakültenin ayağı kalkması 5 yılımızı alacaktır. Eğer elimizdeki bu değerlerin kıymetini bilmezsek sonumuz Allah korusun bu fakülte gibi olur. Tüm Oltu halkını daha dikkatli olmaya davet ediyorum. Öğrencimize  misafir değil kendi evladımız gibi davranarak, burada rahat ettirirsek vazifemİzi yapmış olacağız" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Oltu Medya
Editör: Oltu Medya
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

BURÇLAR

(21 Mart - 20 Nisan)

Koç Burcunun 25.04.2024 Günlük Yorumu

(21 Nisan - 21 Mayıs)

Boğa Burcunun 25.04.2024 Günlük Yorumu

(22 Mayıs - 22 Haziran)

İkizler Burcunun 25.04.2024 Günlük Yorumu

(23 Haziran - 22 Temmuz)

Yengeç Burcunun 25.04.2024 Günlük Yorumu

(23 Temmuz - 22 Ağustos)

Aslan Burcunun 25.04.2024 Günlük Yorumu

(23 Ağustos - 22 Eylül)

Başak Burcunun 25.04.2024 Günlük Yorumu

(23 Eylül - 22 Ekim)

Terazi Burcunun 25.04.2024 Günlük Yorumu

(23 Ekim - 21 Kasım)

Akrep Burcunun 25.04.2024 Günlük Yorumu

(22 Kasım - 21 Aralık)

Yay Burcunun 25.04.2024 Günlük Yorumu

(22 Aralık - 21 Ocak)

Oğlak Burcunun 25.04.2024 Günlük Yorumu

(22 Ocak - 19 Şubat)

Kova Burcunun 25.04.2024 Günlük Yorumu

(20 Şubat - 20 Mart)

Balık Burcunun 25.04.2024 Günlük Yorumu

NAMAZ VAKİTLERİ

TAZİYELER

tümü
yukarı çık