Yusuf Ziya Bey Anadolu Lisesi Soma'daki Acıyı Andı
Yusuf Ziya Bey Anadolu Lisesi geçtiğimiz günlerde Somada yaşanan maden faciasında yaşanan üzüntüye dikkat çekmek amacıyla bir program düzenledi.
Okulun Beden eğitimi öğretmenlerinden Hakan Çelik ‘in okuduğu Kur’an Tilavetiyle başlayan program, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Fatma Öztürk’ün konuşmasıyla devam etti.
Öztürk, konuşmasında insan sağlığı ve hayatı açısından risk oluşturacak işlerde, hiçbir şekilde tedbirsizlik zaafı içine düşülmemesi gerektiğine atıfta bulunarak “Zira kader ve ecel, insanoğlunun ihmal ve sorumluluklarını asla ortadan kaldırmaz. Takdir, insanoğlunun tedbir sorumluluğunu ortadan kaldırmaz. Sevgili Peygamberimiz (sav)’in ifadesiyle müminler, yaptıkları her türlü işi 'en güzel ve en sağlam' şekilde yaparlar buyurmaktadır. Rabbimizden niyazımız bizlere taşıyamayacağımız acılar yaşatmamasıdır. Yine Rabbimize duamız böyle acılar karşısında bizlere dayanma gücü lütfetmesidir" dedi.
Programda öğrencilerin okuduğu şiirler ve hazırladıkları video ve slayt gösterileriyle duygu dolu anlar yaşandı. Farkındalık oluşturmayı amaçladıklarını söyleyen öğrenciler, “Ülkemizde yaşanan herhangi bir acı, hepimizin yüreğini dağlar. Maksadımız unutmamak ve unutturmamaktır” şeklinde duygularını dile getirdiler.
Okulun konferans salonunda gerçekleştirilen programa Okul Müdürü Kâhap Erdoğan’ın yanı sıra okul öğretmenleri ve öğrenciler katıldı.
0
0
0
0
0
0
SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!