Bayıltan Yarışma!
Oltu’da İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen kros yarışmasında bazı öğrenciler bitiş çizgisine vardıktan sonra baygınlık geçirdi.
Öğrenciler, öğretmenlerinin başlarına ve yüzlerine döktüğü su ile kendilerine geldi.
Oltu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ortaokullar arası kros yarışması gerçekleştirildi. General Kemal Süer Kışlası tarafından başlayan ve yaklaşık 1 buçuk kilometre süren yarış, İtfaiye Amirliği önünde sona erdi. 4 kategoride yapılan 800 metre ile 1500 metre arasında gerçekleştirilen yarışta, sporcular zor anlar yaşadı. Sıcak havadaki koşuda birinci gelebilmek için ter döken kız ve erkeklerden bazıları bitiş noktasında baygınlık geçirdi. Yere yığılan çocuklara öğretmenleri su dökerek yardımcı oldu.
Yarış sonunda Küçük Kızlar kategorisinde takım halinde Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu birinci, YBO ikinci ve Orcuk Köyü Ortaokulu üçüncü olurken, bireyselde yine Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu’ndan Ecenur Demiryürek birinciliği göğüsledi. Bireyselde ikinciliği İmam Hatip Ortaokulu’ndan Betül Açışlı ve üçüncülüğü ise Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu’ndan Sevilay Altınok kazandı.
Küçük Erkekler Kategorisinde takım halinde YBO birinci, Cumhuriyet Ortaokulu ikinci ve Karabekir Ortaokulu üçüncü olurken, bireyselde Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu’ndan Yunus Buğra Ay birinciliği göğüsledi. Bireyselde ikinciliği Karabekir Ortaokulu’ndan M.Eren Alptekin ve üçüncülüğü ise Cumhuriyet Ortaokulu’ndan Yusuf Şahin kazandı.
Yıldız Kızlar Kategorisinde takım halinde Oltu Ortaokulu birinci, YBO ikinci ve Karabekir Ortaokulu üçüncü olurken, bireyselde Oltu Ortaokulu’ndan Nazlıcan Vural birinciliği göğüsledi. Bireyselde ikinciliği Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu’ndan Sinem Altun ve üçüncülüğü ise Karabekir Ortaokulu’ndan Medine Algül kazandı.
Yıldız Erkekler Kategorisinde takım halinde Karabekir Ortaokulu birinci, YBO ikinci ve Cumhuriyet Ortaokulu üçüncü olurken, bireyselde Karabekir Ortaokulu’ndan Sefa Demir birinciliği göğüsledi. Bireyselde ikinciliği YBO’dan Üzeyir Aras ve üçüncülüğü ise Karabekir Ortaokulu’ndan M. Eren Kaya kazandı.
Dereceye girenlere ödülleri 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı törenlerinde verilecek.
SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!