Oltu'da İmam Hatipli Kızlar, Şehitlere Hatim Okuyor!
Oltu Anadolu Kız İmam Hatip Lisesi öğrencileri şehitler için hatim okuyup dua ettiler.
Oltu kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Okul Müdürü İlhami Şahin, yaptığı açıklamada, “Ülkemizi işgal etmek, parçalamak ve ilerlemesini durdurmak için 15 Temmuz'da ihanet girişimini öğrencilerimize unutturmamak ve 15 Temmuz'da vatanı milleti için şehit düşen aziz şehitlerimize borcumuzu ödemek için okulumuz öğrencileri hafta içi her gün bütün sınıflar hatim okuyorlar. Cuma günü bayrak töreninin ardından toplu olarak tüm şehitlerimize bağışlıyor, dua ediyoruz” dedi.
Okul öğrencilerinden Şeydanur Polat, “15 Temmuz gecesi olan olaylardan dolayı vatanımıza, milletimize, ırzımıza tecavüz etmeye çalışan hainler için şehit düşen tüm şehitlerimiz için öğretmenlerimiz öncülüğünde elimizden gelen Kur'an-ı Kerim okumak ve dua dua etmek. İmam Hatip öğrencileri olarak, bu etkinliğe öncülük ederek tüm Türkiye’ye duyurmak, şehitlerimize bütün okullarda Kur'an-ı Kerim okunmasını sağlamak istedik” diye konuştu.
Öğrencilerden Kadriye Döndü ise “Vatanımızı bölmek isteyen hainleri durdurmak için canları pahasına vatanı koruyan tüm şehitlerimiz için Hatim okuyup dualar ediyoruz. 300 öğrencinin okuduğu hatimler yıl sonuna kadar devam edecek” diye konuştu.
Öğrenciler hafta içinde 16 hatim yaptıklarını, 15 Temmuz’dan bu yana 300 civarında hatim okuduklarını belirttiler.
0
0
0
0
0
0
SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!