Oltu'da Şehit ve Gazilerimiz için Fidan Dikildi
Oltu’da Ormancılık Haftası etkinlikleri kapsamında şehit ve gazilerimiz için bin adet sarı çam fidanı dikimi yapıldı.

Oltu’da Ormancılık Haftası etkinlikleri kapsamında şehit ve gazilerimiz için bin adet sarı çam fidanı dikimi yapıldı.
Oltu Orman İşletme Müdürlüğü tarafından düzenlenen 21 Mart Ormancılık Haftası etkinlikleri kapsamında Afrin Şehitleri Hatıra Ormanı’nda Çanakkale’den Afrin’e tüm şehit ve gazilerimizin aziz hatıralarını yad etmek için Oltu Orman İşletme Müdürlüğü personeli ile Oltu’daki anaokulları ve ilköğretim okullarının katılımı ile fidan dikimi gerçekleştirildi.
Şenlik havasında gerçekleştirilen etkinlikte öğrencilere Orman İşletme Müdürlüğü tarafından bayrak ve çeşitli hediyeler verilerek öğrencilerde çevre ve orman sevgisi bilincinin oluşturulması hedeflendi.
Oltu Orman İşletme Müdürü Alptekin Bozkurt Karapür, "Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere Çanakkale’de ve vatan savunmasında hayatını kaybeden şehitlerimiz ile yine hayatlarını kaybeden gazilerimizin ruhları şad olsun, hayatta olan gazilerimize ise Allah uzun ömürler versin. Geçen yıl oluşturulan Afrin Şehitleri Hatıra Ormanı’na bu yıl da bin adet sarı çam fidanı dikeceğiz. Fidan dikimi ülkemizin geleceği için çok önemlidir. Çünkü ormanlık alanlar ülkelere artı değer katar" dedi.
Konuşmaların ardından fidanlar toprakla buluşturularak ilk suları verildi.






SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!