Oltu'da Şehit ve Gazilerimize Vefa Gecesi!
Oltu’nun düşman işgalinden kurtuluşunun 100. Yıldönümü münasebeti ile Aşık Mevlüt İhsani Kültürünü Yaşatma Derneği tarafından Şehit ve Gazilere Vefa Gecesi düzenlendi.
Efkan Ala Kültür Evi’nde düzenlenen gecede ülkemizin çeşitli illerinden gelen 12 ozan sahne aldı.
İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığı tarafından finanse edilen ve Ocak 2018 yılında uygulanmaya konulan Ozanlarımızın Dilinden Şehit ve Gazilerimiz adlı proje kapsamında düzenlenen etkinliğe İlçe Kaykamamı Şenol Turan, İlçe Belediye Başkanı İbrahim Ziyrek, Belediye Başkan Yardımcısı Osman Coşkun, Oltu İlçe Müftüsü Ahmet Nuri Bayraktutan, Aşık Mevlüt İhsani Kültürünü Yaşatma Derneği Başkanı Musa Çalışkan, dernek üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından davetlilere Kur’an-ı Kerim tilaveti dinletildi. Programda proje hakkında bilgileri dernek başkanı adına eğitimci Temel Vural yaptı. Vural konuşmasında; "Aşık Mevlüt İhsani Kültürünü Yaşatma Derneği, aşıklık geleneğini yaşatmak, gelecek nesillere aktarmak üzere faaliyet göstermektedir. Bu bağlamda böyle bir proje hazırlamış ve kabul görmüştür. Ocak 2018 yılında uygulanmaya başlanan proje kapsamında dernek binasının içerisinde köy odası şeklinde dizayn edilmiş ve aşıklık geleneğine uygun hale getirilmiştir. Bu gece de ozanlarımız şehitlik, gazilik ve vatan konularında bizlere hitap edeceklerdir. Şehit ve gazileri köşe vefa gecesinde şehitlerimizi dile getirecekler ve milli duygularımıza tercüman olacaklar. Projemizin hazırlanıp uygulanmasında emeği geçen herkese teşekkür ederim" dedi.
Yapılan konuşmanın ardından aşıklar sahne aldı. Şehit ve gazilerin anıldığı kahramanlık türkülerinin söylendiği gece de aşıklar art arda sahne alarak Oltulular unutulmaz bir gece yaşattı.
0
0
0
0
0
0
SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!