Büyük Birlik’ten Sürpriz Çıkış
31 Mart yerel seçimlerine dair aday çalışmalarına devam eden siyasi partilerde Erzurum özelinde sürpriz isim arayışları devam ediyor. Bu anlamda AK Parti’nin aday tanıtımı ardından harekete geçen diğer siyasi partiler güçlü isim arayışını sürdürürken ilk sürpriz Büyük Birlik Partisi’nden geldi.
2014 yerel seçimlerinde Tortum ilçesinde bağımsız aday olan ve AK Parti’nin ardından yarışı ikincilikle bitiren Muammer Yiğider, 31 Mart 2019 ‘da yeniden girmeye karar verdiği başkanlık yarışına bu kez Büyük Birlik Partisi ile katılmaya hazırlanıyor.
Büyük Birlik Partisi İl Başkanlığı tarafından yapılan açıklama ile kamuoyuna duyurulan Muammer Yiğider, ilçe halkı tarafından da memnuniyetle karşılandı.
Büyük Birlik Partisi Erzurum İl Başkanı Yener Gözütok tarafından yapılan açıklamada;
“31 Mart 2019 da yapılacak Mahalli idareler seçimlerinin vatanımıza, milletimize, devletimize memleketimize ve Tortum ilçemize hayırlar getirmesini Yüce Mevla’dan niyaz ediyoruz.
Tortum ilçemizde Muammer Yiğider ile seçimlere girmeye karar verdik. Yapılan görüşmeler sonucunda Yiğider’in Büyük Birlik Partisi Tortum Belediye başkan adayımız olması kararlaştırıldı.
26 yıllık siyasi hayatı boyunca birçok seçime katılan Büyük Birlik Partisi bu seçimde de kendi adı ve amblemi ile belediye seçimlerine katılacaktır. Bu bağlamada diğer ilçelerde aday adayları ile görüşmelerimiz devam ediyor. Diğer ilçelerimizde de değerli adaylarla yola çıkacağız inşallah.
İnanıyorum ki Tortum için büyük bir sürpriz ve sevinç oldu. Geçen dönem 2014 de bağımsız katıldığı seçimde 3900 oyla ikinci olan Yiğider’in bu defa ipi göğüsleyeceğinden hiç bir şüphemiz yok. Ayrıca Muammer Yiğider’e Büyük Birlik Partisini tercih ettiği içinde ayrıca teşekkür ediyoruz. Biz yola çıktık. Bu yol Şehit liderimiz Muhsin Yazıcıoğlu’nun hizmet yoludur. Rabbim bizleri utandırmasın inşallah” ifadelerine yer verildi.
SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!